Over ons

​Wij

Wij, Menno en Baukje Visser, zijn "fokker" van Eurasiers en Thai Bangkaew Dogs. Fokker zijn wil in dit geval zeggen dat we als hobby af en toe een nestje hebben.  Op deze manier fokken bijna alle "fokkers" van Eurasiers en Thai Bangkaew Dogs. We voorkomen op deze manier zogenaamde broodfokkers. 

De EVN en de SvEK hebben een streng fokbeleid; dit is om ons relatief jong ras gezond te houden. Ook de zusterverenigingen in het buitenland hanteren deze regels. De EVN is ook lid van de IFEZ, de Internationale Federatie voor Eurasier Fok.

 

DeThai Bangkaew Dog is een relatief nieuw ras binnen Europa; Zweden kent bv. maar 26 TBD´s. Om deze reden is er nog geen vereniging binnen Zweden en zijn er geen verenigingsregels v.w.b. fok. Om een goede gezondheid van het ras te garanderen volgen wij voor dit ras de regels zoals die gelden bij de Eurasiervereniging

 

Bent u geïnteresseerd in een Eurasier- of Thai Bankaew-pup, neem dan contact met ons op.

​Onze kennelnaam

Wij woonden in het NIET friestalige deel van Friesland genoemd de Stellingwerven.

Door de friestaligen wordt dit deel van Friesland ook wel "oer Tsjonger" genoemd, de hier wonende mensen "de mensen van oer de Tsjonger".

De Tjonger (op z'n Fries Tsjonger) is de grensrivier tussen de Stellingwerven en de rest van Friesland. De Tjonger wordt op z'n stellingwerfs de Kuunder genoemd en wij zijn derhalve dus van disse kaante Kuunder oftewel van deze kant van de Tjonger. Na verhuizing van onze kennel naar Zweden werd de kennelnaam v.Dissekaantekuunder en een prefix ipv een affix.